משלוח חינם בקניה מעל 299 ש"ח

הגשת מזון בענף התיירות: לא רק עיסוק בקולינריה

חברת אקיפ, שמתמחה ביבוא, שיווק ואספקה של ציוד וכלים לבתי מלון, אולמות אירועים, קייטרינג ומסעדות, פעילה בענף זה כ-25 שנה. ישראל סגל, הבעלים והמנכ"ל, מסביר מה מיוחד בשירות שהחברה מספקת, ומה הפך אותה למובילה בענף

חלום שהתגשם: ישראל סגל מספר על חברת "אקיפ" לאספקת ריהוט וציוד לבתי מלון  שבבעלותו | חדשות ישראל בעסקים

העיסוק סביב הגשת מזון ומשקאות בענף התיירות כולל בתוכו לא רק קולינריה, אלא גם תשומת לב לכלי ההגשה, על מנת לספק ללקוחות חוויה ברמה גבוהה. "היכולת של חברת אקיפ להבין את צורכי תעשיית האירוח, להתמצא בציוד ובכלים חדשניים ואיכותיים שמיוצרים ברחבי העולם ולחבר ביניהם, מבוסס בחלקו הגדול על הניסיון והידע המצטבר שנבנה אצלנו לאורך שנים", מספר ישראל סגל, הבעלים והמנכ"ל של החברה.

חברת אקיפ, שמתמחה ביבוא, שיווק ואספקה של ציוד וכלים לבתי מלון, אולמות אירועים, קייטרינג ומסעדות, פעילה בענף זה כ–25 שנה. בחברה מספרים כי הם מעניקים שירות One Stop Shop למכלול הדרישות לציוד ולכלים תפעוליים לתעשיית האירוח. במקביל, מחלקה ייעודית של אקיפ מספקת שירות שכולל תכנון, יבוא, אספקה והתקנה של מזנונים לחדרי האוכל.

"הרכש מצד לקוחות שלנו מתעשיית האירוח מתבצע דרך כתובת אחת בלבד, דבר שמייעל באופן ניכר את עבודתם", אומר סגל. החברה, הוא מסביר, מקיימת את פעילותה משני סניפים, המרכזי בראשון לציון וסניף נוסף בנשר, שמהם היא מספקת שירות למגוון לקוחות בפרישה ארצית. בסניף המרכזי קיים אולם תצוגה גדול, חדשני וייחודי, שמאפשר ללקוחות החברה להתרשם הן ממגוון המוצרים הקבוע והן ממגוון המוצרים שמתחדש מעת לעת.

 

אקיפ הרחיבה לפני שנתיים את פעילותה, והתמזגה עם חברת "נעמן צוקר". בכך, לפי החברה, היא נהפכה לחברה הגדולה והמובילה בארץ, הן מבחינת היקף פעילותה והן מבחינת מגוון הפריטים שהיא מספקת. האיחוד הוביל להקמת מרכז לוגיסטי חדש בשטח של כ–3,500 מ"ר. מהחברה נמסר כי הקמת המרכז הובילה לכך שסך שטח המחסנים שברשותה הינו 6,000 מ"ר.

"שטח המחסנים הרחב מאפשר לנו להחזיק במלאי מגוון של מוצרים, שכולל כמויות שזמינות לאספקה מהירה ללקוחות", אומר סגל. בנוסף, לצד חוויית הרכישה הפיזית באולמות התצוגה וחנויות המכר מפעילה אקיפ חנות מקוונת שהקטלוג בה מתעדכן מעת לעת, וגם דרכה ניתן להזמין מוצרים ישירות מהמלאי.

סגל הוא בעל ניסיון בעולם המלונאות. בתפקידו האחרון היה מנהל רכש ברשת המלונות ישרוטל. "הקמתי את החברה אחרי שהבנתי את הצורך הקיים בתעשיית האירוח, ומאז בכל יום אני נוכח לדעת עד כמה נכונה היתה החלטתי". לדבריו, מאז הקמת החברה התבסס מעמדה כמובילה בענף.

צוות החברה | אקיפ - החברה לציוד מלונאי

מלאי ציוד ותיק לצד חדשנות

סגל מסביר כי אחד היתרונות של החברה הוא היכולת לזהות את הצרכים המשתנים בין תתי הענף של תעשיית האירוח. יתרון נוסף, לשיטתו, קשור ביכולת של החברה להיות קשובה לצרכים של הלקוחות. "כלי ההגשה והאירוח הם מעין 'חלון ראווה' עבור מסעדות, בתי קפה ואולמות אירוח", הוא מסביר. "בנישה הזאת אנחנו דואגים לייבוא מוצרים עדכניים וחדשניים.

"לצד זה אנחנו מודעים לשיקולים כלכליים, למשל בחדרי אוכל בבתי מלון, שם מתבקש לשמור על אחידות מצד אחד וחדשנות מצד שני. במחסנים שלנו זמינים מוצרים חדשים ואיכותיים, ולצדם קיים מלאי של כלים שיש להם ביקוש גבוה בקרב לא מעט לקוחות".

אקיפ מייצגת באופן ישיר יצרניות מובילות בתחום הציוד והכלים התפעוליים וקשורה עם יצרניות נוספות באמצעות הסכמי אספקה בלעדיים. קטלוג המוצרים שמציעה החברה ללקוחות בארץ נבנה בהשפעת תערוכות ייעודיות של הענף שמתקיימות מדי שנה, לצד ניסיון תפעולי של החברה בהתאמת הציוד והכלים לצורכי לקוחותיה.

"חלק גדול מהעובדים נמצאים בחברה מהשנים הראשונות להקמתה", אומר סגל. "הערך הנגזר מכך הוא עצום, ובין השאר מאפשר לנו היכרות מצוינת עם הטעם הישראלי ויכולת לספק את המגוון הנדרש לכל אחד מהגורמים שנעזרים בשירותים שלנו".

קטלוג המוצרים של אקיפ רחב ולפי החברה הוא מקיף את כל הציוד התפעולי הנדרש לתעשיית האירוח, כגון מגוון רחב של כלי אוכל שבמרכזם כלי פורצלן, כלי זכוכית, סכו"ם, כלי מזנון והגשה, כלי עבודה למטבח, ציוד לכנסים ואירועים, עגלות שינוע למחלקות המלון, מכלי שינוע, פחים ומאפרות, שילוט והכוונה ואבזור לחדרים בבתי מלון.

באקיפ מסבירים כי המחלקה הטכנית של החברה עובדת מול אולמות הסעדה גדולים, בתי מלון ואולמות אירועים, כדי למפות את הצרכים של הלקוחות ולתכנן מזנוני הגשת מזון. לאחר אישור התוכניות דואגת המחלקה לייבא את המוצרים הרלוונטיים ולהתקין אותם באולם ההסעדה.

Equip - כלי מטבח, הגשה ואירוח מקצועיים

ציפייה להתחזקות הענף

אירוע 7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" הובילו לכך שענף המלונאות חווה טלטלה קשה. המיקוד הופנה בעיקרו לתיירות פנים, מכיוון שתיירים מחו"ל נמנעו מהגעה לישראל. בה בעת, חלק מבתי המלון עדיין מארחים מפונים מיישובי הנגב המערבי וצפון ישראל.

כיצד השפיעה הטלטלה שחווה הענף על אקיפ?

"הביקוש מצד ענף המלונאות הצטמצם באופן ניכר, והחברה התאימה את פעילותה למצב החדש. אנחנו המשכנו לפעול ואף הרחבנו את הפעילות שלנו מול מסעדות ואולמות אירועים וקייטרינג, והצלחנו להתמודד עם הטלטלה שחווה הענף. חשוב לי לציין שאני מאמין בענף המלונאות, ויודע שעם חזרתו לשגרה העבודה מולנו תתחדש במלוא העוצמה".

על רקע היכרותו הקרובה עם ענף המלונאות מבקש סגל להביע מסר אישי. "באופן כללי, התחום המלונאי מבוסס מאוד על כוח אדם", הוא אומר. "ברגע שהמשאב האנושי יהיה זמין יותר מבחינת כמות ואיכות נוכל לראות את תחילת ההתאוששות של הענף. לצד זה, ברור שהענף זקוק לשלווה ורוגע בממד המדיני והביטחוני. ברגע שנזכה לאיזון כזה, אני צופה שהענף יתאושש פלאים. למדינת ישראל יש פוטנציאל עצום להתברג כיעד תיירותי מבוקש בעולם, ואני סבור שטרם העפלנו אפילו לקרבת הגבהים האפשריים עבורנו".

משלוח חינם בהזמנה מעל  299
0%